De eerste camera van Angelique was een oude Kodak. Dat was zo’n camera waarvan je na elke foto het filmpje moest doordraaien. Dat gaat natuurlijk niet goed bij een kind van 10, een filmpje met veel lege foto’s en dubbele foto’s was het resultaat. Gelukkig heeft dat de pret niet gedrukt want op haar 20e ging Angelique serieus fotograferen met een spiegelreflex: reisfotografie, landschappen en vlinders. Toen het digitale tijdperk zijn intrede deed in de fotografie was de lol er vanaf en is Angelique ruim 10 jaar gestopt met fotograferen.
Met de aanschaf van een Canon Powershot, en later een Canon G3x en een Canon spiegelreflex, is het plezier in fotograferen weer helemaal teruggekomen. Ze fotografeert nu vooral graag kleine dieren, waarvan met het blote oog de fraaie details vaak nauwelijks waarneembaar zijn. Verder blijft vogelfotografie ook altijd lonken. Maar de grootste uitdaging van nu is het fotograferen van die snelvliegende libellen.
Angelique heeft nooit de moeite genomen van een cursus of een opleiding op het gebied van fotografie of biologie. Wel heeft ze altijd veel met haar neus in de boeken gezeten en daar veel van opgestoken. Op fotografisch en fotoshop gebied heeft ze ook veel geleerd van natuurfotograaf Frans Hodzelmans. Angelique is lid van een fotoclub, de Vlinder- en Libellenwerkgroep Zeeland en Vogelwerkgroep Walcheren.
Toen Alco een jaar of 12 was kreeg hij van een tante een Kodak instamatic, waar je zo’n cassette in moest doen. De kwaliteit van deze foto’s waren zodanig bedroevend dat hij er niet veel foto’s mee gemaakt heeft. Pas in de 90’er jaren vond hij tijd (en geld) zich wat serieuzer met fotografie bezig te gaan houden en kocht een spiegelreflex van Fuji, met daarbij een zoomlens. Helaas verloor deze lens tijdens een vakantie in Madagascar een schroefje, waardoor het fotograferen enigszins hachelijk werd omdat de lens met plakband bij elkaar gehouden moest worden. Reden een Nikon F50 aan te schaffen, want ‘daarvoor kun je in elke fotozaak terecht’. Alco vond het niet nodig verder zich op welke manier dan ook te scholen, zodat de foto’s, ondanks een goede camera, niet meer waren dan kiekjes.
Gelukkig vond hij later dat er toch maar wat aan educatie gedaan moest worden en heeft hij een goede en enthousiasmerende docent gevonden in Franklin Gelderland, heeft hij een goede digitale spiegelreflexcamera aangeschaft en de resultaten daarvan kun je bewonderen op deze site.